Itulau00

2022 pa'u tala tau tupe, lu'itauina le au fagafao o le lalolagi

Tulaga o le tamaoaiga o le lalolagi i le 2022

O lagona le mautinoa o loʻo aʻafia ai tagata e ana fagafao atonu o se faʻafitauli i le lalolagi atoa.O mataupu eseese e lamatia ai le tuputupu aʻe o le tamaoaiga i le 2022 ma tausaga a sau.O le Taua a Rusia-Iukureini na avea ma faʻalavelave faʻalavelave i le 2022. O le faʻateleina o le faʻamaʻi COVID-19 o loʻo faʻaauau pea ona mafua ai faʻalavelave, aemaise lava i Saina.O le tau o le tamaoaiga ma le fa'aletonu e fa'alavelaveina ai le tuputupu a'e i le lalolagi atoa, a'o fa'aauau pea fa'afitauli tau sapalai.

"O le vaaiga o le tamaoaiga o le lalolagi ua sili atu ona leaga mo le 2022-2023.I le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, o le faʻatupulaia o le GDP moni o le lalolagi e faʻamoemoe e paʻu i le va o le 1.7-3.7% i le 2022 ma le 1.8-4.0% i le 2023, "na tusia e le au suʻesuʻe a Euromonitor i le lipoti.

O le iʻuga o le tau o tupe e faʻalogo i le 1980, na latou tusia ai.A'o fa'aitiitia le paoa fa'atau a aiga, e fa'apea fo'i tupe fa'aalu a tagata fa'atau ma isi fa'aoso o le fa'alauteleina o le tamaoaiga.Mo itulagi maualalo tupe maua, o lenei pa'u i tulaga o le soifuaga e mafai ona faʻamalosia ai le vevesi lautele.

"O le tau o le lalolagi o loʻo faʻamoemoeina e faʻateleina i le va o le 7.2-9.4% i le 2022, aʻo leʻi paʻu i le 4.0-6.5% i le 2023," e tusa ai ma le au suʻesuʻe a Euromonitor.

Aafiaga i lugameaai fagafaotagata fa'atau ma fa'atauga fagafao

O fa'alavelave fa'afuase'i ua fa'ailoa mai o le aotelega e foliga mai e maufetuuna'i.Ae ui i lea, atonu o loʻo toe mafaufau nei tagata e ana fagafao i tau o fagafao na latou aumaia i luga o le vaʻa aʻo leʻi tupu le faʻamaʻi.Na lipotia e Euronews le faʻatupulaia o tau o le fagafao i Peretania.I Peretania ma EU, o le taua a Rusia-Iukureini ua faʻateleina le tau o le malosi, suauʻu, meaʻai, meaʻai ma isi faʻavae o le olaga.O le maualuga o tau e ono a'afia ai nisi e ana fagafao filifiliga e tu'u a latou manu.Na taʻu atu e le taitai faamaopoopo o le tasi vaega o le soifua manuia o manu i le Euronews e tele atu fagafao o loo o mai i totonu, ae toalaiti e o atu i fafo, e ui o le au fai fagafao e mumusu e taʻu mai faafitauli tau tupe o le mafuaaga. (mai www.petfoodindustry.com)


Taimi meli: Sep-21-2022